Feke Şehit Yeter Şener Anadolu İmam Hatip Lisesi

Telefon : 0505 526 87 47 (Okul Müdürü) 0530 782 75 22 (Müdür Başyardımcısı)
Belgegeçer : yok
WEB https://fekeanadoluihl.meb.k12.tr
Adres : YEŞİL DÜŞMÜŞ MAH. YATILI BÖLGE OKULU KÜME EVLERİ NO 5 FEKE / ADANA
VİZYON : Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçlarına bağlı; Atatürk ilke ve inkılâplarında belirtilen ilkeleri kendine rehber edinen, vatanını ve milletini seven, bayrak ve dil gibi milli değerlere saygılı, bu değerlerin korunup kollanması yolunda mücadele eden, uluslar arası düzeyde bilgili, entelektüel bir kimliğe sahip, çağdaş, hoşgörülü, teknolojik gelişmeleri takip eden, sağlıklı yaşamayı bilen, sorumluluk sahibi idealist bireyler yetiştirmektir.
MİSYON : Feke Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin misyonu öğrencilerini modern bilimin ışığında, araştırmacı, akılcı düşünebilen, kendini en iyi şekilde ifade eden, özgür iradeye sahip, kararlı, özgüvenli, kendi kültürüne ve manevi değerlerine sahip çıkan, vatanını ve milletini seven, evrensel değerlere saygılı, farklılıklara karşı hoşgörülü, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, dünyadaki değişim ve teknolojiyi takip edip teknolojiyi kullanabilen ileri görüşlü fertleri yetiştiren ideal bir eğitim kurumu olmaktır.
BAŞARILAR : 2022 YKS sonuçlarına göre 47 mezun öğrencimizden 15 öğrencimizin üniversiteye yerleşmesiyle birlikte bu alanda %32´lik başarı sağlamış olduk.

Saatler : 08.30 15.40
Isınma : Kalorifer
Servis : Feke İlçe Miilli Eğitim Müdürlüğünün taşıma servisi verdiği bazı köyler ile taşımalı öğrenciler ulaşımını sağlayabilmektedir.
Ulaşım : Feke koop minibüsleri ve özel araçlarla ulaşım sağlanabilmektedir
Yerleşim Yeri : Feke, Torosların eteğinde bulunan Adana´nın bir ilçesidir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz ilçe merkezine 3 km, il merkerzine 124 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri : Pansiyonumuz kontenjanı 144 erkek ve 144 kız öğrenci kapasitesinde olup toplamda 288 öğrenci barınma imkanına sahiptir.
Okulun Sınav Başarı Durumu : %85
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %32
Sportif Etkinlikler : Her yıl düzenlenen bahar şenlikleri turnuvalarına katılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler : TÜBİTAK 4006 PROJE ÇALIŞMALARI
Proje Çalışmaları : Tüm Sınıflarda Oku-yorum Kitap Okuma Projesi var.
Diğer Hususlar : İmam Hatip Lisesinin vizyonuna ve misyonuna uygun olarak Kur´anı Kerim Yarışması, Hadis-i Şerif Ezberleme, Siyer-i Nebi Yarışması, Şehit aileleri ve Şehit kabirlerini ziyaret vb. gibi etkinlikler ve yarışmalar düzenlenmektedir.